hits

En BRA MANN har gått bort!

Jeg har ikke hatt så mange gode forbilder i livet mitt. Har heller vært flere av den dårlige sorten. Han du ser et bilde av her er et av de beste, min BESTEfar!

Jeg har tidligere skrevet en hyllest til han på min blogg (kan leses HER), men føler igjen å uttrykke min takknemlighet nå som han gikk bort på onsdagen. Det kan bli litt klønete skrevet, og sikkert ikke alt som blir i korrekt kronologisk rekkefølge eller noe sånt, men er fra hjerte.. hold ut med meg.

Min bestefar Levi Fred Johnsen, fiolinspiller, en mann med et glimt i øye, dro en spøk, var streng, ikke så glad i høytalerlyd eller mange mennesker på en gang. Trengte noen pauser, en liten hvil for så å komme blid tilbake. Kanskje en litt misforstått mann. En mann som har opplevd mye med mange erfaringer. Snekker av yrke, jobbet på strømmen stål, vært tillitsvalgt, stått opp for de svakeste på arbeidsplassen og oppfinner. Min bestefar var en allvitende mann og spennende å være sammen med som liten guttunge. Vi hadde en stor hobby når vi var sammen, nemlig bestefar sin store lidenskap, plukke blåbær!

Han plukket til mange, delte kjærlig og mante om at blåbær var bra mot alt og at man måtte spise minst 1 skive med det hver dag :)

Vi har vært på sykkelturer, han har fortalt historier fra livet sitt, jeg har blitt lest for og blitt gitt kjærlighet. Jeg har blitt kjeftet på, blitt satt på plass, og vi har grått sammen.

Min bestefar var der alltid for meg! Da jeg ble eldre og kom borti ting jeg ikke skulle vært borti, som stoff og alkohol i store mengde snudde ikke Levi Fred ryggen. Han hadde døren oppe, en ledig seng og kjærlighet. Midt oppe i dette er selvfølgelig min mormor Eldbjørg også med masse omsorg og kjærlighet på samme nivå, men jeg vil at dette innlegget skal dreie seg utelukkende om min bestefar.

Da jeg skilte meg snudde mesteparten av min slekt meg ryggen. Det var få som støttet meg i min avgjørelse og opptreden. Men ikke min bestefar, han stilte seg undrende og spørrende og fikk svar på sine kritiske spørsmål. Han støttet meg i den tunge perioden og hørte på alle sin verson. Dømte ingen, bare gav kjærlighet! En kjærlighet uten betingelser, uten hemninger! Han viste at han elsket meg for den JEG var!

I sommer ble min bestefar 92 år! En mann som har levd lenge og godt. En mann som visste å fordele krefter, ta det med ro når han trengte og stilte opp på bursdager selv som 91 åring. Godt humør og bra mann!

Bestefar har som jeg har skrevet før vært min største helt! Han levde opp til tittelen hele veien med glans! En mann jeg er stolt av å kunne kalle MIN BESTEFAR!!

#bramann #savn #kjærlighet #langelandene #bestefar #far #helt #heltemot #barnebarn

6 kommentarer

Ingrid Kristine

23.11.2017 kl.21:28

Kondolerer så mye! Veldig trist å miste noen man er glad i.. og i hvert fall når man ser opp til dem!

langelandene

23.11.2017 kl.21:35

Takk! Og han fortjente hvile nå.

Stina

23.11.2017 kl.21:29

Så utrolig fint skrevet Aleksander!

langelandene

23.11.2017 kl.21:35

Takk!

Oda

24.11.2017 kl.20:22

Kondolerer så mye!

langelandene

24.11.2017 kl.22:35

Takk!

Skriv en ny kommentar

langelandene

langelandene

36, Ski

En mann i min beste alder, 2 barn (7 og 8), samboer med bonusbarn (9) og jobber som elektriker!

Kategorier

Arkiv