Når en mann går i retten!

Closeup of gavel in court room
Licensed from: moodboard / yayimages.com


Ja, nå er det en stund siden jeg har skrevet blogg. Det er det bare positive årsaker till, som jeg kan komme tilbake til en annen gang.

Nå ble jeg så provosert av et innlegg til en venn av meg at jeg bare ville legge ut et innlegg. Denne vennen skal få være anonym inntill jeg evt får en tillatelse til å nevne navn i saken.

Når mor stopper samvær, og tvinger mannfolk til retten og bruke masse penger på å få se barna sine er noe som provoserer meg til de grader. Ikke litt, jeg blir fly forbanna... Jo, men det kan jo være mange årsaker til at mor stopper samvær kan du sikkert si.. Joda, det er det sikkert, men i dette tilfelle og i mitt eget handler det ikke om uansvarlighet eller vold. Jeg kjenner personen godt og kan stå inne for at dette handler bare om å være drittkjærring og ødelegge for far fra mors side. Men det hun egentlig gjør er jo å ødelegge for sin egen unge. Frarøve sitt barn samvær med sin far, som det er veldig glad i!

Jeg skal ikke fortelle min historie, det får heller komme senere, når jeg har hatt min runde med barnevernet og X-kone. Og jeg skal bare skrive litt generelt om  det å være en rettsløs far i et rettsvesen og barnevern som prisgir mor i det store og hele.

Når en mann er tvunget til å gå til retten (les rettsforberedende møte) for å få opp samværet igjen, eller i det hele tatt få bringt på banen at man vil se barnet (barna), stiller vi ganske svakt. I mitt tilfelle en kvinnelig dommer og kvinnelig sakkyndig. Barnevernet støtter mor i å holde barna vekke etter en uttalelse fra mor. I tilfelle med min venn, jo en video han hadde lagt ut... Hva om vi hadde gjort det samme?

Jeg spurte nemlig om det her i et møte med barnevernet.. Fikk til svar at det ville de ikke anbefale, for da ville jeg bli anmeldt for kidnapping av mine egne barn. Øh.. ville ikke det vært det samme som mor gjorde? Jo, men mor er beskyttet!!

Focus at boy hand catch the cage, imprison child, kidnap
Licensed from: KAZITAFAHNIZEER / yayimages.com

Jeg har flere venner som kjemper for fars rettigheter i rettsvesenet og som opplever at mor etter en skilsmisse tar det som en selvfølge at de skal ha hovedomsorgen. Barnevernet også for den sakens skyld. Men ikke nok med det, men familievernskontorene som skal være nøytrale og i en meglerposisjon tar mors side om det kommer noe kritikkverdig i mors retning.

Hvordan skal vi fedre bli hørt? Jo, vi må kjempe. Og hva skjer når vi gjør det? Jo vi blir anklaget for å være sinte, brutale, aggressive osv.. Det vil si at vi faktisk ikke når frem. Uansett hvilken måte vi gjør det på så kommer vi ut som den tapende part..

Jeg har fått lov til å dele filmen som ble lagt ut i forbindese med min venn. Filmen kan sees her for og og her for mobil.

Håper utblåsningen av min frustrasjon gav noe mening og håper det kommer kommentarer og innspill. Diskuter gjerne på facebooksiden www.facebook.no/langelandene. Jeg vil være tilgjengelig der.

Del gjerne, så flere blir opplyst!

#barnevern #rettsvesen #langelandene #barn #mor #far #blogg #nyhet 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

langelandene

langelandene

36, Ski

En mann i min beste alder, 2 barn (7 og 8), samboer med bonusbarn (9) og jobber som elektriker!

Kategorier

Arkiv

hits