En alenepappas refleksjoner!

family looking pointing
Licensed from: wat cartoon / yayimages.com

Som alenepappa ca 40% har jeg en del refleksjoner angående det og alenemødre. 

Alenemødre, mødre som er en del alene med barna sine. Om det er 100% eller helt ned til 1%. Men hvorfor skal de fleste alenemødrene jeg møter fortelle meg at jeg ikke er en alenepappa? Bare fordi jeg har under 50% tid med barna mine? Er de mindre alenemødte når de går under 50% også? Min refleksjon rundt dette er vel at de fleste alenemødre tror nettopp dette. Og da, i følge dem, nei, da har man ikke noe å si eller stille opp med. Heller ikke har man noe å si i forhold til oppdragelse eller hvordan ungene er. Fordi man er mann, far, hannkjønn og dermed autoritær og barna hører mer på en. Dette er jo feil mener nå jeg.

Siblings fighting with pillows
Licensed from: LightFieldStudios / yayimages.com

Mime refleksjoner er også det at alenemødre tror de vet bedre enn faren til barna. De vet bedre hva som er best, hva de trenger å ha på seg, hva barnet ønsker, tåler, mener osv. Men det er jo ikke sånn. Alenefedre vet også hva barnet behøver. Kanskje til og med mer enn alenemoren, fordi vi mannfolk gjerne er mer med i leken med barna. Vi tillater kanskje mer også og lar barna utfolde seg på en helt annen måte enn mødrene.

top view of father and son playing jenga game
Licensed from: LightFieldStudios / yayimages.com

Jeg er medlem av noen fedregrupper og grupper som kjemper for fedres rettigheter i forhold til mødres. Der kommer det frem en del forskjeller i samfunnet ovenfor alenefedre og alenemødre. Likestillingen er ikke tilstede ovenfor far og mor favorisere veldig! Dette er noe jeg kjemper for å gjevne ut. FADERS MATHERS TOO! Et slagord som sier mye.

Denne helgen som er passert med barn i alle aldre her, er at mannsrollen betyr noe i alle barns liv og at barna setter pris på en mandig og noe streng rollefigur.

Ønsker alle en flott mandag!

#alenepappa #alenefar #far #pappa #alenemødre #alenemor #barn #rettigheter #oppdragelse #refleksjon

2 kommentarer

Heltvanligpappa

20.03.2017 kl.08:58

Hei! Godt å se flere stå opp for "likestillingen" denne veien også. Har selv erfart og kan bekrefte at det er ikke bare mødre og fedre i mellom det "strides" men hele systemet er fortsatt bygget opp på mors ord og mening.

Heldigvis erfarer jeg også ofte at alenemødre er mer imponert over alenefedre enn "parfedre" :D. Er ikke lenger singel, men fortsatt alene far <3 Ha en fin dag! :D

langelandene

20.03.2017 kl.10:57

Heltvanligpappa: Takk for fin tilbakemelding. Ha en flott dag :)

Skriv en ny kommentar

langelandene

langelandene

36, Ski

En mann i min beste alder, 2 barn (7 og 8), samboer med bonusbarn (9) og jobber som elektriker!

Kategorier

Arkiv

hits